Er regenerativ ledelse svaret på kompleksitet og uro?

Refleksioner fra LederGro Sommerlab

Hvordan leder vi, når gamle modeller ikke længere rækker? Når forandringer accelererer, og verden kalder på noget nyt – ikke bare i strategier og strukturer, men i måden, vi er ledere på?

I LederGro Sommerlab inviterer vi ledere ind i et levende eksperiment: Hvordan kan regenerative ledelsesprincipper give os håb, handlekraft og livskraft i en uforudsigelig verden?

En anden måde at være leder på

Regenerativ ledelse rækker ud over effektivitet og bæredygtighed. Det er en praksis, der søger balance mellem mennesker, systemer og natur. Det handler om at nære det liv, der allerede findes, og skabe plads til det, der endnu ikke er født.

Over seks eftermiddage i smukke Sct. Hans Have i Roskilde undersøger vi, hvordan denne tilgang kan slå rod i din ledelsespraksis – og hvad den kræver af mod, nysgerrighed og nærvær.

Seks perspektiver på ledelse i forandring

  1. Ledelse med naturens principper som ledetråde
    • Med Tina Unger fra Sct. Hans Have som inspirator begynder vi i naturens rytmer. Hvordan kan vi forstå og anvende naturens cykliske bevægelser i en ledelsesverden præget af tempo og pres.
  2. At se det, der er – ledelse som levende værk
    • Koreograf Thomas Eisenhardt inviterer os ind i ledelse som en kunstnerisk proces. Gennem sansning og nærvær træner vi evnen til at se det, der allerede spirer – og lade form opstå i bevægelsen.
  3. Mennesket før medarbejderen – ledelse i pressede situationer
    • Stig Marker Hansen bringer erfaringer fra ledelse i krisezoner. Her skærpes blikket for det menneskelige i ledelse. Hvordan bevarer vi nærvær, etik og empati, når presset stiger?
  4. Regenerativ ledelse som grobund for håb og handling
    • Johannes Thuesen bidrager med erfaringer fra kommunal klimaindsats. Hvordan bringer vi regenerative principper ind i systemer styret af drift og struktur – og hvordan forankres håb som strategisk drivkraft?
  5. Naturens kredsløb som grundlag for beslutninger
    • Martin Hartvig giver os indblik i økosystemers logikker – og hvordan denne viden kan omsættes til regenerative beslutninger i praksis. Et møde mellem naturvidenskab og ledelse.
  6. Ledelse af kreativitet
    • Henrik Boe afslutter Sommerlab’en med fokus på kreativitet som ledelseskompetence. Hvordan bruger vi intuition og skaberkraft som kompas i en kompleks og uforudsigelig virkelighed?

En levende praksis – ikke et quick fix

Regenerativ ledelse tilbyder ikke et nemt svar. Men det tilbyder et dybere spørgsmål: Hvordan kan du som leder være med til at nære det, der gør livet værd at leve – i dig selv, i dit team, i din organisation og i den verden, du er en del af?

Vil du med i laboratoriet?

LederGro Sommerlab er ikke et traditionelt kursus. Det er et praksisrum for ledere, der vil eksperimentere, sanse og vokse – sammen med andre, i nærværende rammer og med naturen som medspiller.

Pris: 16.400 kr. for seks eftermiddage.

50% rabat ved to deltagere fra samme organisation.

Tilmelding: Skriv til Suna@ledergro.dk eller Jesper@ledergro.dk